Útmutató

A 18. életévemet betöltve úgy döntöttem, ideje lenne jobban képbe kerülnöm az aktualitásokról, amire kiváló lehetőséget nyújt az M1 híradója.
Sokszínű híreivel teljes körű képet mutat a kulturális és gazdasági fejlemények mellett a politikai helyzetről is. Ez nagy segítség azoknak, akik idén szavaznak először, ahogy én is. Nagy segítség, hisz ennek segítségével tudomást szerzek arról, hogy melyik ellenzéki politikus erőszakolta meg az egyik kollégáját évekkel ezelőtt. Bele se merek gondolni, hogy van aki úgy megy el szavazni, hogy erről nem is tud.
A politika mellett a másik igen népszerű téma a migráció. Világossá válik számomra, hogy a migránsok milyen nagyon sokan vannak, és hogy a migránsok veszélyesek, és meg kell állítani a migránsokat. Minden esetre szerencse, hogy kormányunk megállítja a migránsokat, és mi itthon védve vagyunk a migránsoktól.
Valami klímaváltozásról is szól egy hír, de nem elég rövidke, nem sok minden derül ki belőle. Ezek szerint biztos nem is olyan fontos. Fontos viszont, hogy a nagymamám nyugdíjprémiumot kap! A kormányunk fennállása óta folyamatosan növekvő összeggel támogatják a nyugdíjasokat. Az elöregedő társadalmunkban mondjuk nem tudom, hogy ez hosszútávon kifizetődő-e, de a nagymamák és nagypapák most boldogok. A fiatalok meg mennek ki külföldre dolgozni.
Sajnos csak az utolsó pár percben vettem észre, hogy a nem politikai tartalmú belföldi híreket a kép alsó sarkában lévő inzertben mutatják a műsor adása alatt. Mondjuk érthető, hogy olyanok mint Magyarország gazdasága és pénzügyi helyzete, a GDPR, az államadósság vagy a szakképzések biztos halálra untatnák a nézőket. Ráadásul egyébként sem fontos képben lenni ezekről.
A műsort megnézve érzem, hogy több lettem, gazdagodtam valamivel. Most már nem félek a választásoktól, hiszen tárgyilagosan ismerem a pártokat, így egy önálló és egyéni döntés tudok majd hozni magamtól. E mellett tudom, hogy biztonságban vagyok, és hogy megéri nyugdíjasnak lenni. Ma boldogan fekszem le aludni.