Ki leszek, ha nagy leszek?

Mint sok fiatal, én is sokat gondolkodok a pályaválasztásról, a jövőmről. Közeleg az érettségi, és én még mindig nem tudom pontosan, hogy mi is szeretnék lenni, ha felnövök. Velem ellentétben a családom többi tagjának mind van elképzelése.
Apa például a sportot támogatja. Amikor kicsi voltam, kocsival vitt minden egyes edzésre, és az edzés végeztével jött is értem, bármilyen sportágról volt is szó. Óvodás korom óta járok sportolni. Kipróbáltam a tánctól elkezdve az úszáson át a karatéig mindent, végül a floorballnál ragadtam le. Sajnos Magyarországon nem valami népszerű sportág, pedig világbajnokságokon is részt veszünk rendszeresen, és sokszor eredményesen is. Legutóbb például a világbajnoki selejtezőn voltunk a korosztályos utánpótlás válogatottal, ahova természetesen apáék is kijöttek szurkolni.
Anya régebben zongorázott. Talán e miatt is húz a szíve a hangszerek felé. Ő az, aki néha felnéz a szobámba, amikor meghallja, hogy gitározok. Van, hogy együtt keresünk egy dalt, aminek én az akkordjait, ő pedig a dalszövegét ismeri, és együtt zenélünk. Szerencsére egy kis muzikalitást örököltem tőle, viszont az énekhangját sajnos nem, így ilyenkor csak a kíséretet vállalom. Nagy ritkán, ha van valamilyen különleges alkalom, mint például az anyák napja, vagy a szülinapja, megtanulok egy számot és eljátszom neki. Bár még korán sem pengetem a hangszert mesteri szinten, ő valami miatt mégis mindig elérzékenyül, ha neki játszom.
A nagymamán a tanulmányi eredményeimre büszke. Általános iskolában minden év végén ragyogott a büszkeségtől, hogy kitűnő lettem. Rendszeresen vitt a kerületi prózamondó versenyekre, amikre együtt készültünk. Ő azt támogatná, hogy orvos vagy jogász legyek. Ő az, aki kiskorom óta azt mondja, hogy elvehetnek tőlem mindent; elvehetik a házam, az autóm, a hajam, a lábam… De egy valamit nem tudnak elvenni. A tudásom. Úgyhogy gondoskodjak róla!
A bátyám a média iránti vonzalmammal tud leginkább azonosulni. Ő maga is érdeklődik a téma iránt, így sokszor beszélgetünk ehhez kapcsolódó dolgokról, újításokról. Van, hogy eltervezünk, és – ha sikerül – megvalósítunk ötleteket. A legutóbbi példa erre az, amikor kitaláltuk, hogy az interneten elterjedt zöldhátteres kamu-nyaralásokat kipróbáljuk mi is, és elrepültük Indiába egy kattintással.
Hogy melyiküknek lesz igaza? Majd kiderül.