Guess who’s back, back again: Ismét John Frusciante a RHCP gitárosa


A rajongók nagy örömmel olvashatták azt az Instagram posztot, ami kijelenti: John Frusciante ismét csatlakozik a 7-szeres grammy-díjas Red Hot Chili Pappershez, immáron harmadjára. A banda az előző gitárosa Josh Klinghoffer távozásának okát még nem tudatták a rajongókkal.

John Frusciante a heroinfüggőséggel küzdő Hillel Slovak halálát követően csatlakozott először a RHCP-hez 1988-ban. Ezzel egy álma vált valóra, hiszen a két alapítótag Anthony Kiedis és a basszusgitáros Flea hősök voltak a szemében. A követő pár évben azonban John belevette magát a rock n’ roll örvényébe: az évek múltával az érzelemmentes sex, az alkohol- és kábítószerfogyasztás monoton rutinokká váltak. Valószínűleg ezért dönthetett úgy, hogy kilép a bandából 1992-ben.

A helyét először Arik Marshall, majd Dave Navarro vette át, amíg 1992-ben vissza nem tért az együtteshez. Ezt követően hosszú ideig nem történt változás a banda felállását illetően, és a pályafutásuk során most először 3 egymást követő lemezen is ugyan az a 4 ember játszott.

2007-ben a banda bejelentette, hogy egy 1 éves szünetet fogynak tartani. Az 1-ből végül 2 év lett. Josh ekkor döntött úgy, hogy ismét kilép a csapatból. Ezúttal nem volt sem harag, sem dráma, mosollyal az arcukon köszönték meg egymásnak a közös éveket. A szünet után újra aktív együttes gitárosa így John helyett Josh Klinghoffer lett.

Ez a felállás 2019 decemberéig marad így. Ekkor ugyanis a RHCP az Istagram oldalán közzétette, hogy John ismét visszatér a bandához. Sok rajongó egyenesen karácsonyi csodának nevezi a hírt. Azt, hogy mi az oka Klinghoffer távozásának, még nem tudni.